Şubat 26, 2007 -
Terbiyeli mercimek çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı et suyu
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
tuz
kırmızı pul biber
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlara unu ekleyerek karıştırın.
Daha sonra mercimek, havuç ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Mercimekler iyice piştikten sonra blenderdan geçirin
Yumurta sarısını bir kase içinde çırpın ve süt ile karıştırıp çorbaya ilave edin.
Bir taşım daha kaynayınca altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder