26 Eylül 2007 Çarşamba

KREMALI ISPANAK ÇORBASI


Nisan 17, 2007 -


Akşama hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir çorba tarifi.Şimdi ıspanak temizlemekle kim uğraşacak derseniz vaktiniz olduğu zaman ıspanakları soğanla kavurup buzlukta saklayabilir,

lazım olduğunda hemen çözdürerek kullanabilirsiniz.
KREMALI ISPANAK ÇORBASI

MALZEMELER:

½ kg ıspanak

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı un

½ lt süt

½ lt.su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Hazır krema

YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayın.Zeytinyağda hafif pembeleştirin.

Unu ekleyip kavurmaya devam edin.

Temizlenip yıkanmış ıspanakları doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin

Ispanaklar kendi suyunda yumuşayana kadar pişirin

Tuz ve karabiberini ekleyin. Su ve sütü katıp kaynatın.

Bütün malzemeyi blender ile çırpın.

İyice çırptıktan sonra servis edin.

Süslemek için hazır kremayı biraz ısıtıp sıvılaştırın(sakın kaynatmayın)

Servis yaparken kaselerin üzerine azar azar ekleyin.

Afiyet olsun.

Not : Aynı malzemeleri ıspanak yerine haşlanmış brokoli, un yerinede 1 adet patates koyarak da yapabilirsiniz.

brokoli çorbası


Hiç yorum yok: