Mayıs 27, 2007 -
Havalar ısınmaya başladı.Kendimizi serinletmenin sağlıklı yollarını arama zamanı.
Çok özel tadlarımızdan biri olan şerbetler serinlemek için birebir....
17. yüzyılda Avrupa'ya da geçen şerbet, burada içilmekten çok, karla iyice karıştırılarak bir tür meyveli dondurma haline getirildi. Yani Avrupalılar içtiğimiz şerbetimizi
kaşıkla yenen "sorbe"ye dönüştürdüler. Bugün bizde de şık ziyafet sofralarında iki yemek arasında damağı canlandırmak için ne yazık ki şerbet değil, "sorbet" ikram ediliyor.devamı
Serinlemek için sorbe mi,şerbet mi??Tercih sizin... Ben şimdi limonatayı tercih ediyorum ilerde de sorbe yaparız..
LİMONATA
Malzemeler:
1 limon
1 adet nane yaprağı
2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Limon kabuklarını rendeleyin.
Nane yaprağını küçük küçük parçalayıp bir havan içine koyun
Üzerine şeker ve limon kabuğu rendesini koyup iyice dövün.
Tamamen ezildiyse bir kavanoz içine alıp üzerine suyu ekleyin.
Limonun suyunu ve kabuklarını da koymayı unutmayın.
Kavanozu sıkıca kapatıp iyice çalkalayın.
Çalkalayın ki limon kokusu,tadı,lezzeti suya karışsın.
Bir tel süzgeçten geçirerek sürahiye alın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprağı ile servis yapın.
NOT:Limon miktarını arzu ettiğiniz kadar arttırırken diğer malzemeleri
de aynı ölçüde arttırın.
Şeker miktarı az ise limonatayı süzdükten sonra istediğiniz kadar ekleyip
şeker eriyene kadar çalkalamaya devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder