Eylül 10, 2007 -
Domates kurusu ekmeğe farklı bir lezzet verdi. Kepekli unun etkisiyle de hafif esmer renkli bir ekmeğim oldu. Yanındaki çörek otlu tulum peyniri ise ekmeğin tadına tat kattı doğrusu.
Bu üçlüyü mutlaka deneyin derim.
KURU DOMATESLİ EKMEK
Malzemeler:
300 ml su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
500 gr kalecik kepekli un
2 yemek kaşığı çekilmiş domates kurusu
2 tatlı kaşığı kuru maya
Yapılışı:
Tüm malzemeyi sırasıyla karıştırarak yoğurun 30 dakika mayalandırıp tekrar yoğurun ve tepsiye koyup 30 dakika daha mayalandırıp 200derecede üzeri kızarana kadar (30 dakika kadar) pişirin veya ekmek makinesinin 750 gr ekmek ,orta renkte ve tam ekmek programında (moulinex) pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder