Eylül 21, 2007 -
ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU
½ kg semizotu
½ su bardağı Zeytinyağ
1 adet Kuru Soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı Toz Şeker
Deniz Tuzu
Yapılışı:
Semizotu ayıklanır ve bol suda yıkanır.
İnce ince doğranır.
Yemeklik doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
Semizotu bu malzemenin üzerine eklenir.
Tuz ve tozşeker katılır.
Domatesler küçük küçük doğranıp sebzenin üzerine konur
Bulgurlu semizotu
Eğer bulgurlu semizotu isterseniz en üste iki avuç kadar(kalın)iri bulgur ekleyin.Bulgur ise en üste serpilip kapağı kapatılır.
Orta hararetli ateşte kendi suyuyla pişmesi beklenir.
Soğuduktan sonra servis yapılır
Afiyet olsun.
4 yorum:
çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ
çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ
çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ
*NEPSİ
ziyaret için teşekkürler,
elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla çerkes yemeklerini yapmaya çalışıyorum.
http://cerkezkizi.blogspot.com/
search/label/%C3%87ERKES%20
YEMEKLER%C4%B0
yukarıdaki adresi ziyaret ederseniz yaptığım çerkes yemeklerini görebilirsiniz.
ya da sağdaki kategoriler bölümünden çerkes yemeklerine girerek ulaşabilirsiniz.
yorumlarınızı beklerim...
sevgiler...
Yorum Gönder