26 Eylül 2007 Çarşamba

SEMİZOTUNU BULGURLU MU SADE Mİ ALIRDINIZ!!

Eylül 21, 2007 -


ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Malzemeler

½ kg semizotu

½ su bardağı Zeytinyağ

1 adet Kuru Soğan

2 adet domates

1 çay kaşığı Toz Şeker

Deniz Tuzu

Yapılışı:

Semizotu ayıklanır ve bol suda yıkanır.

İnce ince doğranır.

Yemeklik doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.

Semizotu bu malzemenin üzerine eklenir.

Tuz ve tozşeker katılır.

Domatesler küçük küçük doğranıp sebzenin üzerine konur

Bulgurlu semizotu

Eğer bulgurlu semizotu isterseniz en üste iki avuç kadar(kalın)iri bulgur ekleyin.

Bulgur ise en üste serpilip kapağı kapatılır.

Orta hararetli ateşte kendi suyuyla pişmesi beklenir.

Soğuduktan sonra servis yapılır

Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ

Adsız dedi ki...

çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ

Adsız dedi ki...

çerkez kızı onca yemek tarifinin içinden bir tanemi yazdın çerkez mutfağından oysa öyle sevinerek girmiştim ki bloğuna bizim damak zevkimizi yemeklerimizi tanıtan birini bulurum diye neyse tariflerin çok güzel ellerine sağlık. sevgiyle kalın. NEPSİ

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*NEPSİ
ziyaret için teşekkürler,
elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla çerkes yemeklerini yapmaya çalışıyorum.

http://cerkezkizi.blogspot.com/
search/label/%C3%87ERKES%20
YEMEKLER%C4%B0

yukarıdaki adresi ziyaret ederseniz yaptığım çerkes yemeklerini görebilirsiniz.
ya da sağdaki kategoriler bölümünden çerkes yemeklerine girerek ulaşabilirsiniz.

yorumlarınızı beklerim...

sevgiler...