Nisan 6, 2007 -
Ev sahibimiz http://yemekaski.blogspot.com 'a teşekkür ediyorum.
Ben ilk kez etkinliğe katılıyorum. Tabi bunda tavuklu yemekleri sevmemin
katkısı büyük..
Genelde tavukgöğsü biraz kuru olur,marine etmek onu yumuşatır
Etleri çok fazla inceltmeden yaparsanız da daha lezzetli bir şinitzeliniz olur.
SÜTLE MARİNE TAVUK ŞİNİTZEL |
MALZEMELER |
10 adet tavuk göğsü |
1 şişe maden suyu |
1 su bardağı süt |
1 yumurta |
Galeta unu |
Mısır unu |
Tuz |
Kızartmak için sıvıyağ |
HAZIRLANIŞI: |
Tavuk göğüslerini et inceltici ile inceltin ya da ince olarak kesin. |
Maden suyu ile sütü karıştırıp etleri bu karışımda 15 dakika bekletin. |
Mısırunu,yumurta(çırpılmış),galeta ununu sırayla kaplara koyun. |
Unlara biraz tuz katın. |
Etleri sırasıyla bu malzemelere bulayıp yağda kızartın. |
Unlara buladıktan sonra yapışması için elinizle iyice bastırın |
Afiyet olsun. |
2 yorum:
Süt ve madensuyu inanılmaz lezzet getirdi...
@ kardeşim
Beğenmenize sevindim. Afiyet olsun.
Yorum Gönder