30 Ocak 2008 Çarşamba

KURU PATLICAN İLE MUSAKKA



İşte size Afyon Usulü patlıcan musakka.
Musakka ama hafif; patlıcan ama hormonsuz; taze, mevsiminden....
Nohutlar ise tam bu mevsimlik :))
Kayınvalidemin tarifi ile kuru patlıcanlı musakka...

Patlıcan kurularını 15 dakika kadar haşlayın.
Bir kaç kez yıkayın ve suyunu süzün.
Soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçasını tuzunu biberini katın.
Haşlanmış nohutları ve bir avuç pirinci ekleyin.
Üzerine patlıcanları ve suyunu koyup pişirin.
Servis yaparken tencereyi tepsiye ters çevirin.
Hepsi bu kadar .
Afiyet olsun

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhteşem görünüyor. Kuru patlıcan dolması yapıyorum ama musakkasını hiç denemedim. Öyle güzel görünüyor ki yapmak şart oldu. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

slm canım...yine nefis bir tarif....nefis bir görüntü...ellerine sağlık...

yemek dedi ki...

Çerkez kızı, ne usulü olursa olsun canım, musakka deyince orada dur.:) Hele de kuru patlıcanla daha bir güzel oluyor.
Nohut daha önce raslamdığım bir malzeme, deneyeceğim inşallah.

Feyza Fidan dedi ki...

Bayıldım görüntüsüne yemeğin..Harika bir tadı vardır kesinlikle...Tarifini merakla bekliyorum..
Sevgiler...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus nefis

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok gzüel görünüyor

sevgiyle kal

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*dide
kuru patlıcanı seviyorsan bir de böyle denemelisin
sevgiler
*leziz
özlem'cim teşekkür ediyorum.
*lavantin
musakka konusunda tamamen katılıyorum sana ...
*feyza'cım
az kaldı yakında :))
*nihan'cım
sağol canım

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

dilek'cim
ziyaret için teşekkürler.

İLKAY dedi ki...

Çerkez Kızı canım merhaba,
çooookkkk teşekkür ederim yardımın için ben de kenara fotoğraf ekleyebildim...
Bu yardımlaşmaya bayılıyorum....
Tekrar çok sağol canım...
Sevgiler,
İlkay

www.illedeyemek.com dedi ki...

OFFF oofff nasıl güzeldir tadı kuru sebzeleri çok severim zaten eline sağlık....

EZGi :)) dedi ki...

merhaba canım blogun gerçekten enfess lezzetlerle dolu.bu yemekde çok değişik ve enfess olmuş.ellerine saglık
sevgiler