12 Ocak 2008 Cumartesi

AYVALIKEREVİZ


Ayvanın Osmanlı yemeklerinde etin yanında kullanılan bir meyve olduğunu öğrendim.

Etlerin yanında daha sonra deneyeceğim ama şimdilik,hazır mevsimi de gelmişken, kerevizin içine patates yerine koyuverdim. Nasıl olduğunu sorarsanız nefis. Ayvanın tatlı ekşi hali çok yakıştı kerevize… Mutlaka deneyin.

AYVALI KEREVİZ

MALZEMELER

2-3 adet kereviz

1 adet kuru soğan

1 adet ayva

1 adet portakal

1-2 adet havuç

1 su bardağı sıcak su

Deniz tuzu

1 çay bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI

Soğanları soyup zeytinyağında rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Küp küp doğranmış kereviz ve ayvayı, birkaç kereviz sapı ve doğranmış havucu ekleyin.Biraz daha kavurun.Portakal suyunu ve sıcak suyu katın.Tuzunu koyduktan sonra yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişirin.Ilınınca servis yapın.Afiyet olsun..

4 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Anaaaa, Çerkezim bir yaşıma daa girdim..Ayvayı kerevize koydun haa :))))
Eee deniycez mecburen sen beğendiysen bize diycek laf kalmaz :)
Çok öptüm..

zerrin - misss dedi ki...

Canım çerkez kızı,

ne değişik bir öneri ayva.. Ben de et tariflerinde görüyorum ama hiç cesaret edip deneyemedim...

Kerevize yakışmışsa denemeli :)

ellerine sağlık.

sevgiler..
www.misssgibi.com

Feyza Fidan dedi ki...

Anaaa Çerkezim,
Nassı bir şey olmuş bu böyle..Sen koy ayvayla kerevizi birlikte aynı tencereye pişir... amannn çok lezzetlidir kesin bu yemek...
Ellerine sağlık canımcım..

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*feyza'cım
ziyaret için teşekkürler tatlım.
*zerrin'cim
ayvayı kesinlikle pek çok şeyle denemek lazım.
çok hoş bir tat...