Yemeklerin bolluğundan değil iyiliğinden, yaşamın da uzunluğundan değil güzelliğinden zevk alın -------------------------------------------------------------------Epikuros
30 Ocak 2008 Çarşamba
KURU PATLICAN İLE MUSAKKA
İşte size Afyon Usulü patlıcan musakka.
Musakka ama hafif; patlıcan ama hormonsuz; taze, mevsiminden....
Nohutlar ise tam bu mevsimlik :))
Kayınvalidemin tarifi ile kuru patlıcanlı musakka...
Patlıcan kurularını 15 dakika kadar haşlayın.
Bir kaç kez yıkayın ve suyunu süzün.
Soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçasını tuzunu biberini katın.
Haşlanmış nohutları ve bir avuç pirinci ekleyin.
Üzerine patlıcanları ve suyunu koyup pişirin.
Servis yaparken tencereyi tepsiye ters çevirin.
Hepsi bu kadar .
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Muhteşem görünüyor. Kuru patlıcan dolması yapıyorum ama musakkasını hiç denemedim. Öyle güzel görünüyor ki yapmak şart oldu. Ellerine sağlık.
slm canım...yine nefis bir tarif....nefis bir görüntü...ellerine sağlık...
Çerkez kızı, ne usulü olursa olsun canım, musakka deyince orada dur.:) Hele de kuru patlıcanla daha bir güzel oluyor.
Nohut daha önce raslamdığım bir malzeme, deneyeceğim inşallah.
Bayıldım görüntüsüne yemeğin..Harika bir tadı vardır kesinlikle...Tarifini merakla bekliyorum..
Sevgiler...
ellerine saglik canim nefis olmus nefis
Ellerine sağlık canım çok gzüel görünüyor
sevgiyle kal
*dide
kuru patlıcanı seviyorsan bir de böyle denemelisin
sevgiler
*leziz
özlem'cim teşekkür ediyorum.
*lavantin
musakka konusunda tamamen katılıyorum sana ...
*feyza'cım
az kaldı yakında :))
*nihan'cım
sağol canım
dilek'cim
ziyaret için teşekkürler.
Çerkez Kızı canım merhaba,
çooookkkk teşekkür ederim yardımın için ben de kenara fotoğraf ekleyebildim...
Bu yardımlaşmaya bayılıyorum....
Tekrar çok sağol canım...
Sevgiler,
İlkay
OFFF oofff nasıl güzeldir tadı kuru sebzeleri çok severim zaten eline sağlık....
merhaba canım blogun gerçekten enfess lezzetlerle dolu.bu yemekde çok değişik ve enfess olmuş.ellerine saglık
sevgiler
Yorum Gönder