21 Ocak 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI



Yerelması yumruları, büyük oranda inülin adlı madde ile meyve şekeri (glikoz) içerir.
Bu nedenle tatlı bir lezzeti vardır ve çok besleyicidir.
Nişasta içermediğinden kalorisi düşüktür.

İnülin vücutta sindirilmeden direkt olarak kalın bağırsağa geçer. Vücutta monosakkaridlerine hidrolize olmadığı için glisemiyi ve kan şekerini yükseltmez ve dolayısı ile diabetikler için uygundur.
kaynak1
kaynak2


YER ELMASI


MALZEMELER:
1 kilo yer elması

1 adet kuru soğan

1-2 adet havuç

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet kesme şeker

Deniz tuzu


HAZIRLANIŞI:

Tencerede yağ ile ,tavla zarı şeklinde doğranmış soğanı kavurun ve şekeri ilave edin

Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin.

Kabukları soyulmuş yer elmalarını havuçların üzerine koyun.

Sebzeleri geçmeyecek kadar su ekleyin.

Su az gelirse sıcak su ekleyin.

Tuzunu katın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Biraz soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..yerelması zeytinyağlı olarak süper olmuş..mutlaka bu tarifi deneyeceğim.elinize saglık..şık bir sunum olmuş.sevgilerimle...

EZGi :)) dedi ki...

nefiss görünüyor.ellerine saglık
sevgiler