Yemeklerin bolluğundan değil iyiliğinden, yaşamın da uzunluğundan değil güzelliğinden zevk alın -------------------------------------------------------------------Epikuros
24 Ocak 2008 Perşembe
BALKABAĞI TATLISI
Balkabağı tatlısını fırında pişirdiniz mi hiç,hem de hiç su eklemeden,kendi suyuyla,hafif de kızarmış olarak...
Ben aynen böyle yapıyorum.
İşte tarifi;
Balkabağını dilimleyip kabuklarını soyun.
Her dilimi 3-4 parçaya bölün.
Kabakları tepsiye yanyana dizin.
1 kg kabak için 3/4 su bardağı tozşekeri kabakların üzerine dökün.
Bir gece veya en az kabağın suyu çıkıp şekeri eritene kadar, bu şekilde bekletin.
Ertesi gün tepsiyi fırına verin ve 180 derecede pişirin.
Kabaklar yumuşayıp hafif kızarınca fırından alın.
Dövülmüş ceviz içi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Ellerine sağlıki nefis bir görüntü.
Hayırlı geceler...
*lavantin
canım teşekkürler...
Canim,
rengi ve görüntüsü kadar tadi da muhtesemdir, ellerine saglik diyorum.
Selamlar ve öpüyorum..
Canım kabak tatlısına bayılırım ben. Fırın da pişirmek te ayrı bir lezzet katar eminim. Ellerine sağlık harika görünüyor.
Özlem'den Sevgiler...
*kevser ve özlem
ziyaretiniz ve övgüleriniz için çok teşekkürler.
BEN HİÇ FIRINDA DENEMEDİM AMA ÖYLE NEFİS GÖRÜNÜYOR Kİ DENEMEK GEREK.
ELLERİNE SAGLIK CAIM
SEVGİLER
Çok hoş görünüyor, ballı ballı ellerinize sağlık...
selam..kabak tatlısına hiçç dayanamam.elinize saglık..bide booolca tahin dökecen oh....
sevgilerimle...
Ellerine saglik,cok guzel olmus.Cok ama coook severim. Guzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler.
Kabak tatlisini cok severim,hele firinda pisirildiyse daha da cok severim.Ellerine saglik canim.
*ezgi'cim
teşekkürler
*uğurböceğimleafiyetle
teşekkür ediyorum
diyetmaxden sonuç alabildiniz mi acaba..
*hunerlieller
tahin mi... gerçekten tam bir bomba olur.
*aybike ve senem
sizlere de teşekkürler :))
gene döktürmüşsün şekerim, tatlar nefis, görüntüler şahane..ellerine sağlık..ben de fırında deneyeceğim, bir de şu kartopları hemen yapılacak, sevgiler..
Yorum Gönder