1 Aralık 2007 Cumartesi

KEVGİR ARALIK 2007____ ESRA'YA VEDA ve brioche



ZERRİN KEVGİRİN BU AYKİ SAYISINI ÇALIŞMA ARKADAŞI ESRA İÇİN HAZIRLADI.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER ÇÜNKÜ KISA ZAMANDA GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDILAR.
ESRA'NIN TARİFLERİ BLOGCULARLA YENİDEN YAŞATILDI.
BEN DE ESRA VE ZERRİN İÇİN ESRA'NIN TARİFİYLE BRİOCHE YAPTIM.

ESRANIN YAŞAM LİSTESİ

1. MADDE: BRİOCHE YAPMAK

2.MADDE: ….

MALZEMELER:
· 250 Gr Un
· 1 Kahve Fincanı Süt
· 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
· 20 Gr Yaş Maya
· 2 Yumurta
· 75 Gr Margarin ve Tereyağı
· 1 Çay bardağı yeşil veya siyah zeytin
· 1 Çay Bardağı Kurutulmuş Domates.
· Üstüne 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Öncelikle süt ılıtılarak maya ve toz şeker eritilir. Sırasıyla 2 yumurta, tuz, tereyağı, zeytin ve kurutulmuş domates eklenir. En son un eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamur cıvık olursa bir miktar un ekleyebilirsiniz. Kalıpları iyice yağladıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar alarak kalıba yerleştirin ve parmaklarınızla hamurun ortasına bir çukur oluşturun. Bu çukurlara daha küçük yuvarladığımız hamurları yerleştirin. 40-45 dakika dinlenmesi için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUNNNNNNNN


YAZININ DEVAMI

UMARIM DİĞER MADDELERİ BU KISACIK ÖMRÜNE SIĞDIRABİLMİŞSİNDİR ARKADAŞIM.





4 yorum:

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili Çerkezkızı,
Bıraktığınız yorum sayesinde varlığından haberdar olduğum özenli,şık ve lezzet dolu sitenizin bundan sonra sıkı takipçisi olacağım.gerçekten çok beğendim..
Esra için hazırladığınız tarif de gerçekten çok güzel olmuş..Mekanı cennet olsun..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

şekil hoş ama merak ettim acaba yağ eriyecek mi yoksa bütünmü ilave edilecek yanıtlarsanız sevinirim...

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını eritmeden kullanıyoruz.

sevgiler

Adsız dedi ki...

siz yorum yazmadan ekmekmi poğaçamı desek denedim yağı eritmeden kullandım sonuç mükemmeldi tarif ve cevap için teşekkürler...