9 Kasım 2007 Cuma

KARAMELİZE SOSLU BONFİLE



Çok kolay ve çok çabuk yapabileceğiniz bir tarif var bugün.
3-4 adet bonfile için gereken malzemeler şunlar.

KARAMELİZE SOS
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı tozşeker
2-3 yemek kaşığı soya sos

Bonfileleri zeytinyağda arkalı önlü çevirerek pişirin
Ayrı bir kaba alın.
Bonfileleri pişirdiğiniz kapta doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
Soya sosunu katınca bonfileleri de aynı kaba alın.
Kapağını kapatıp 2-3 dakika birlikte pişip tatlarının karışmasını sağlayın.
Karamelize soslu bonfilemiz hazır.
Pilav ya da patates kızartması ile servis yapın.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

canım çerkez kızı,

benimde sık sık yaptığım bir yemektir. soğan, şeker, soya sosu, et ya da tavuk. Ama ben biraz soğanı abartıyorum :) 3-4 :D Kafama ne kadar eserse.

:)

ellerine sağlık hayatım

sıcacık sevgiler...

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*zerrin'cim
:)
teşekkürler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim, bu tür etlerin yanina pek bir güzel yakisiyor bu tür karamelize soganlar, bende iyi bilirim. Ellerine saglik, hatta bizler yazin mangalin üzerinde bile bir tavanin icinde etin yaninda yemek icin sogan kavururuz.

Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bir et manyağı için süper alternatif, thanks...

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*kevser
mangalda da yapılabilir aklıma gelmemişti.yazın deneyeceğim
*banu
soğan ete gerçekten yakışıyor.mutlaka dene...

Adsız dedi ki...

CANIM BU TARIFI YAPMAK HEM COK KOLAY HEMDE SUPER OLDU. TARIF ICIN COKKKK MERSI