19 Kasım 2007 Pazartesi

PUF KURABİYE



Bisküvi gibi sert kurabiyelerin alternatifi olarak biraz daha yumuşak bir kurabiye isterseniz işte tam size göre bir tarif… İçindeki yoğurt kurabiyenizi yumuşatacak…





PUF KURABİYE

Malzemeler:

125 gr margarin(oda sıcaklığında)

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

3/4 su bardağı tozşeker

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar un

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

15-20 dakika buzdolabında bekletin.

Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın ama çok inceltmeyin.

Yarım santimetre yeterli.

Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekillerde kesin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 dereceye ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Soğuyunca servis yapın

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: