19 Kasım 2007 Pazartesi

BEYAZ HELVA


Bu kurabiye fırınlamadan hazırlanan bir lezzet. Çerkezler beyaz helva derler ama siz adına bakmayın .Bayağı kurabiye bunlar.Şeklini görüp, malzemelerini okursanız ve hatta yapıp tadarsanız bana hak verirsiniz.Kahvenin yanında ise çok iyi gider.

yalnız yerken küçük lokmalar almaya dikkat edin.


BEYAZ KURABİYE

Malzemeler:

125 gr margarin

2 su bardağı un

2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı :

Margarini genişce bir tencerede eritin.

Yanmamasına dikkat ederek iyice kızdırın.

İçine unu ekleyip iyice karıştırın.

Tahta kaşığın sırtı ile ezmeye başlayın ve yağı una iyice yedirin.

Altını yakıp 15-20 dakika karıştırarak pişirin.

Pudra şekerini ekleyin ve birbirine karışmasını sağlayın.

Tekrar ateşe alıp 5 dakika şeker eriyene kadar pişirin.

Varsa alüminyum bir tepsiye(kolay çıkması için gerekli) yoksa herhangi bir tepsiye dökün.

Yine kaşığın tersiyle veya cam bir bardağın altıyla iyice bastırarak tepsiye sıkıştırın.

Kare şeklinde kesip soğumaya bırakın.

Buzdolabinda 3-4 saat bekletip spatula yardımıyla tepsiden kaldırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Yelda Kaya dedi ki...

Helva gibi ama şekeri sulandırılmadan ekleniyor. Denemek lazım. :)