19 Kasım 2007 Pazartesi

ZENCEFİLLİ KITIR


Evde dondurma ikram ederken şıklık ve ek tatlar sizin için de önemli ise tam size göre bir tarifim var. Hatta meyve karışımlarıyla üzerine çikolata sos dökerek yemek sonrası hafif bir tatlı ikramı bile yapabilirsiniz.

ZENCEFİLLİ KITIR

Malzemeler :

1 çay kaşığı zencefil

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı pekmez

2 yemek kaşığı krema

2 yemek kaşığı tozşeker

5 yemek kaşığı un

Yapılışı :

Zencefili un ile karıştırın

Diğer malzemelerle birleştirip bir kaşıkla iyice karıştırın.

Tepsiye yağlı kağıt serin.

Karışımdan yine bir tatlı kaşığı kadar alıp yağlı kağıt üzerine koyun.

Kaşıkla kağıt üzerinde incecik yayın.

İstediğiniz şekil ve büyüklüğü yapabilirsiniz.

Kağıttan ayrılmazsa diye korkmayın çünkü pişince kesinlikle ayrılacak

180 dereceye ısınmış fırında 8-10 dakika pişirin

Dikkat edin çok ince olduğu için fazla kalırsa yanabilirler.

Sıcakken bir spatula yardımıyla kaldırın ve hemen bir kase içine koyarak hafifçe bastırın

Kavisli olacak şekilde kıvırın .

İstediğiniz şekil oluşunca soğumaya bırakın.

Dondurmaları tabağa yerleştirip üzerine kıtırlarınızı batırarak servis yapın

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: