6 Kasım 2007 Salı

PAZILI KİŞ


PAZILI KİŞ (QUICHE)

MALZEMELER:

Kiş Hamuru:

200 gr un

50 gr tereyağ

1 yumurta

1 küçük boy haşlanmış patates

50 ml su

İç malzemesi:

5-6 dal pazı yaprağı

3 dal taze soğan

2 diş sarımsak

100-150 gr keçi peyniri

1 yumurta akı

100 ml krema

Kekik,nane,karabiber,deniztuzu

YAPILIŞI:

Kiş malzemelerini karıştırın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.

Hamuru merdane yardımıyla inceltin.

Tepsi boyutuna göre açın

Tart tepsisine(yağlanmış olmalı) hamuru incecik yayın.

Kabarmaması için küçük delikler açın.

175 dereceye ısınmış fırında 15 dakika pişirin.

Tam pişmeden fırından çıkarın.

İç malzemesini hazırlayın.

Pazıyı doğrayın ve 2-3 kaşık su ile pişirin

Soğanları ve sarımsakları incecik doğrayın

Peyniri ufalayıp baharatları ve yumurta akını katın.

Tüm malzemeleri iyice harmanlayınca kremasını ekleyin.

Az pişmiş kiş hamurunun kenarlarına yumurta sarısı sürün.

İç harcı ortasına yayın.

Üzerine süs için domates dilimleyebilirsiniz.

200 dereceye ısınmış fırında 30 dakika daha kenarları kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Bir dilim alır mıydınız :))

6 yorum:

Kevser dedi ki...

Merhaba canim, pazili kis harika duruyor, ellerine saglik. Görüntü ispanaklida olabilir gibi bir izlenim birakiyor, ama ben de bir pazi sever oldugum icin böylesini de afiyetle yerdim.

Selam ve sevgilerimle..

çerkezkızı dedi ki...

*kevser'cim
ıspanaklı da olabilir tabiki. çocuklara hangisini yedirme sırası geldiyse onunla yapılabilir :))
ziyaret için teşekkürler

banu-cin(s) dedi ki...

sebze yemenin en güzel yolu di mi, ellerine sağlık...

çerkezkızı dedi ki...

*banu'cum
kesinlikle haklısın...

yaren dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine saglik.

çerkezkızı dedi ki...

*yaren
teşekkür ediyorum