19 Kasım 2007 Pazartesi

BİSCOTTİ VEYA SELANİK GEVREĞİ


İşte size İtalyan çifte kavrulmuşu Kakaolu Biscotti.

Biscotti ismini çok yabancı bulanlar Selanik Gevreği de diyebilirler. İster çayla, ister kahveyle nasıl isterseniz öyle tüketin. Hatta kakaoyla kalmayın çeşit çeşit yapın. Üzümlü, cevizli, incirli, bademli… vs. vs.Yalnız yerken çaya batırmayı unutmayın...

KAKAOLU BİSCOTTİ

Malzemeler

1 yumurta

2 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı karbonat

¾ su bardağı tozşeker

Kuru meyveler(portakal kabuğu kurusu)

2-3 yemek kaşığı bütün Antep fıstığı

Yapılışı:

Önce kuru portakal kabuklarını biraz su ile haşlayın. Süzün.

Yumurta ve yağ dışındaki malzemeleri iyice karıştırın

Sonra onları da ekleyin.

Hamur toplanana kadar iyice karıştırın.

Antep fıstığı ve haşlanan portakal kabuklarını katıp hamurla birleşmesini sağlayın.

Ben daha önceden kuruttuğum kabukları kullandım. Varsa taze portakalın kabuğunu da rendeleyebilirsiniz.

İnce uzun bir rulo yapıp yağlı kağıt serili tepsiye koyun.

175 dereceye ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin.

Bıçak testini geçen gevrekleri fırından çıkarın.

Biraz soğuyunca bir parmak kalınlığında kesip tekrar tepsiye dizin.

15-20 dakika daha fırınlayınca çifte kavrulmuşlarınız hazır…

Afiyet olsun.

2 yorum:

senem dedi ki...

Biscottiler sahane olmuslar,ellerine saglik canim.

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*senem'cim
teşekkür ederim.