19 Kasım 2007 Pazartesi

BAHARATLI KURABİYELER


Bu tarif ne tatlı ne de tuzlu. İkisinin arası bir lezzet.

Kimyon ve kişniş ise bu lezzeti bir anda baharatlı kurabiye tadına yükseltiveriyor. Haşhaş ise süslemek için. Mutlaka denemelisiniz…

KİMYONLU KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı un

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

½ çay kaşığı deniz tuzu

2 tatlı kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kişniş

1 yumurta sarısı

1+1/2 çay kaşığı maya

Yeterince su

Üzeri için 1-2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Yapılışı :

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin

Suyu azar azar ekleyip hamur toplanınca kesin.

Hamuru 30 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin

10 adet kurabiye bu miktarla elde edilebilir.

Hamuru tezgaha koyup 0.5 cm kalınlığında açın.

İstediğiniz şekilde kesin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin

Üzerine yumurta akı sürün.

Kağıttan şekiller keserek hamurun üzerine koyun ve haşhaşı serpin.

Şekil oluşunca kağıdı kaldırın.

Ben hazır şablonlarım vardı onları kullandım.

180 dereceye ısınmış fırında 15-20 dakika pişirin

Afiyet olsun.

1 yorum:

yemek ye dedi ki...

Güzel olmuş, sunumumuz da ayrıca güzel. Ama uzun zamandır güncellemiyorsunuz blogunuzu. Ellerinize sağlık. Yeni tariflerinizi bekleyenler vardır kesinlikle. :)