4 Ekim 2007 Perşembe

TAVUKLU SARMA BÖREK





Dün akşamdan pişmiş tavuk etiniz mi kaldı, yoksa bir de buzdolabında daha önce yaptığınız ama artan mayalı hamurunuz mu var… Öyleyse benim de tam size göre bir tarifim var …

Eğer uzun uzun vaktiniz yok ama ev yapımı börek istiyorsanız hatta büyük yufkalar açamıyorsanız işte size bir alternatif. Tavuklu Sarma Börek . Tek tek ve küçük küçük açarak hazırlayacağınız, yapımı çok pratik ve sunumu ise göz dolduran bir yemek .

Yanına da mevsimine göre soslu semizotu salatası veya sarımsaklı cacık yapılabilir.

TAVUKLU SARMA BÖREK

Malzemeler:

2 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 adet kabak

1 adet havuç

1 diş sarımsak

1 küçük soğan

½ çay bardağı zeytinyağ

Karabiber, deniz tuzu

Hamur malzemeleri:

200 ml ılık süt (1 su bardağı kadar)

½ su bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

400 gr un ( 4,5 su bardağı kadar)

2 tatlı kaşığı kuru maya

Yapılışı:

Eğer hazırda mayalı hamurunuz yoksa önce hamuru mayalayın.

Hamur malzemelerini sırasıyla ekmek makinesinin kabına koyun

Hamur mayalama programını seçerek yoğurup mayalandırın.

Eğer elinizde yoğuracaksanız 45 dakika kadar mayalandırın hamuru.

Tarifin ¼ ü ile 4 adet böreklik hamur elde edersiniz.

Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın.

Önce tavuklar ince ince kıyılır.

Soğan, sarımsak zeytinyağ ile biraz kavrulur .

Kibrit çöpü kalınlığında hatta daha ince doğranmış kabak ve havuçlar soğana eklenir .

Havuçlar yumuşayıncaya kadar sote edilir.

Tavuk eti eklenip tuz ve karabiberi konur.

İyice karıştırılarak tatların birbirine geçmesi sağlanır.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde 4 parça elde edilir.

Merdane ile inceltilir

İç malzemesi konur

Önce iki kenarı katlanır.

Sonra rulo şeklinde sarılır.

Katlanan yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülür.

İsterseniz susam da serpin.

200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: