Muhallebi katları
Malzemeler:
1lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağ
½ su bardağı zeytinyağ
Damla sakızı
Üzeri için kakao veya tarçın
Yapılışı:
Bir tencerede yağ ve unu kavurun.Yağ az olursa un topaklanacaktır.
Sonra içine sütü ekleyip bir tel yardımı ile çırpın.
Tozşekeri ve iyice ufalanmış damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
tepsinin içini muhallebinin yapışmaması için suyla yıkayıp süzdürün.
Muhallebiyi 1parmak kalınlığında döküp üzerini tarçın veya kakao ile süsleyin
Ben kakao ile süsledim.
Soğuyunca buzdolabında üzerini kapatıp saklayın.
Servis ederken dilimlere ayırın ya da benim gibi üst üste koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder