6 Ekim 2007 Cumartesi

MUHALLEBİ KATLARI



Muhallebi katları

Malzemeler:

1lt. süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

50 gr. tereyağ

½ su bardağı zeytinyağ

Damla sakızı

Üzeri için kakao veya tarçın

Yapılışı:

Bir tencerede yağ ve unu kavurun.Yağ az olursa un topaklanacaktır.

Sonra içine sütü ekleyip bir tel yardımı ile çırpın.

Tozşekeri ve iyice ufalanmış damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

tepsinin içini muhallebinin yapışmaması için suyla yıkayıp süzdürün.

Muhallebiyi 1parmak kalınlığında döküp üzerini tarçın veya kakao ile süsleyin




Ben kakao ile süsledim.

Soğuyunca buzdolabında üzerini kapatıp saklayın.

Servis ederken dilimlere ayırın ya da benim gibi üst üste koyun.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: