7 Ekim 2007 Pazar

BU KOKOREÇ BAŞKA KOKOREÇ



Dışarıda satılan kokoreçleri hiç sevmem ve hiç yiyemem.Ama onun önündeki kuyruğu görünce hep imrenir ve onu bu kadar lezzetli yapan ne diye merak ederdim. Barsakla ilgisi olmayan
bu kokoreci yaptıktan sonra maharetin barsakta değil baharatta olduğunu keşfettim.
Orjinal kokoreci çok seven eşimi bu konuda referans verebilirim.Tadı damağınızda kalacak..


KOKOREÇ

Malzemeler

250-300 gr dana biftek

3-4 tane yeşil sivri biber

2 adet domates rendesi

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tepeleme kimyon

2 yemek kaşığı tepeleme kekik

1 çay kaşığı karabiber

tuz

Yapılışı

Etleri kendi suyunu çekene kadar haşlayıp pişirelim

Biraz soğuyunca çok küçük parçalar halinde doğrayalım.

Biberleri ince ince kıyalım.

Bir tavaya sıvıyağı koyup biberleri kavuralım,

Sarımsakları da kıyıp ekleyelim

Kimyon, kekik,karabiber ve salçayı katıp biraz daha kavuralım

Doğranmış etleri de ekleyip bu karışımı tamamen içine alabilmesi

için karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Tüm malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyip biraz daha pişirelim.

Suyunu hafif çekince dinlenmeye birakalım.

Istenirse bazlama ekmeği arasında servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: