24 Ekim 2007 Çarşamba

KABAK TEPSİDE



Kim demiş benim oğlum/kızım kabak yemeğini sevmiyor diye.kabağı bir de börek şeklini vererek sunun, Bakalım o zaman yiyecek mi !! Bizim ufaklık bayıldı bayıldı…


KABAK TEPSİDE

MALZEMELER:

4 adet kabak

¼ su bardağı zeytinyağ

1 su bardağı süt

1 adet domates

2 yumurta

200 gr kıyma

1 tatlı kaşığı tozşeker

Deniztuzu

Karabiber

Dereotu


YAPILIŞI:

Kabakları iri iri rendeleyin, mümkünse kibrit çöpü gibi doğrayın.

Domatesi rendeleyip ekleyin.

Ayrı bir kapta yumurta ile kıymayı karıştırın. Kıyılmış dereotu,süt ,zeytinyağ,tuz,şeker ve karabiberi ekleyip kabaklarla birleştirin.

Tepsiye dökün.

Malzemenin tepsideki yüksekliği 1-2 cm olmalı.

Süslemek için üzerine dereotu ve taze kırmızı biber koyabilirsiniz

250 derecede altı ve üstü iyice kızarana kadar ,45-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: