26 Ekim 2007 Cuma

FITCIN VEYA HITCIN



FITCIN

Hamur malzemeleri:

200 ml ılık süt (1 su bardağı kadar)

½ su bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

400 gr un ( 4,5 su bardağı kadar)

2 tatlı kaşığı kuru maya

İç malzemeleri:

250 gr kıyma

½ çay bardağı zeytinyağ

1 adet kuru soğan

2-3 diş sarımsak

2-3 adet yeşil biber

1 orta boy domates

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber,kırmızı biber

Yapılışı:

Hamur malzemelerini sırasıyla ekmek makinesinin kabına koyun

Hamur mayalama programını seçerek yoğurup mayalandırın.

Makinede karıştırmak çok kolay geliyor bana . Bu sebeple elimde hiç uğraşmıyorum.

Eğer elinizde yoğuracaksanız 45 dakika kadar mayalandırın hamuru.

Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.

Önce kıymayı zeytinyağda hafifçe kavurun.

Üzerine sarımsak,soğan,yeşil biber ekleyip kavurmaya devam edin.

Salça ve domatesle beraber baharatlarını da katın.

Kıyma iyice kavrulunca malzemeyi soğumaya bırakın.

Aslı bütün iç malzemesi karıştırılarak çiğden konulan bu yemeği ben bu sefer kavurarak yaptım.

Her iki şekilde de çok güzel oluyor

Mayalanan hamurun önce 2/3 ünü alıp merdane ile açın.

Tepsinin dışına çıkacak kadar olmalı.

Kıymalı malzemeyi hamurun üzerine yayın

Kalan hamuru da açıp kıymalı harcın üzerine koyun.

Kenarlarını elinizle alttaki hamur ile birleştirip kapatın.

Hamurun ortasını 5-6 cm çapında delerek üzerine yumurta sarısı sürüp

200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok: