AY ÇÖREĞİ (8 adet)
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
½ çay kaşığı deniztuzu
1 yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
İÇ DOLGU MALZEMESİ.
¼ su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kakao
½ su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun .
30-40 dakika mayalandırın.
Dolgu malzemesi için de tümünü karıştırın.
Hamur mayalanınca 8 parçaya bölün.
Elinizle incelterek açın.
Dolgu malzemesini de 8’e bölün.
Hamurun ortasına bir parçasını koyun.
Sigara böreği gibi sarın uçlarından tutarak ay şeklini verin
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
İsterseniz üzerine bıçakla çizikler atarak değişik şekilde de pişirebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürün
190 dereceye ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
20-25 dakika kadar.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder