25 Ekim 2007 Perşembe

8 ADET AYÇÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:)



AY ÇÖREĞİ (8 adet)


MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı tozşeker

½ çay kaşığı deniztuzu

1 yumurta

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı maya

İÇ DOLGU MALZEMESİ.

¼ su bardağı tozşeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı kakao

½ su bardağı un

1 çay kaşığı mahlep

ÜZERİ İÇİN:

Yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun .

30-40 dakika mayalandırın.

Dolgu malzemesi için de tümünü karıştırın.

Hamur mayalanınca 8 parçaya bölün.

Elinizle incelterek açın.

Dolgu malzemesini de 8’e bölün.

Hamurun ortasına bir parçasını koyun.

Sigara böreği gibi sarın uçlarından tutarak ay şeklini verin

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

İsterseniz üzerine bıçakla çizikler atarak değişik şekilde de pişirebilirsiniz.

Üzerine yumurta sarısı sürün

190 dereceye ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

20-25 dakika kadar.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: