31 Ekim 2007 Çarşamba

KARNABAHAR YEMEĞİ; PAZILI KARNABAHAR


Ben sebze yemeklerini çok severim. Pırasa, lahana,karnabahar,kabak…ve daha birçoğu.

Hepsi severek yediğim yemekler. Ailemize katılan küçük bey sebebiyle yani onun da sebzeyi severek yiyebilmesi için sebzeleri şekilden şekle sokuyorum. Zira damak tadı daha yeni oluşuyor. Patlıcan böreği, fırında kabak,lahana böreği derken sıra karnabahara geldi.

Karnabaharın kızartmasını severek yeriz, yanında biraz da sarımsaklı yoğurtla güzel olur hani.
Ama kızartmak uzun iş . Daha pratik ve daha hafif bir tavsiyem ver. Kızartmaktan tat olarak hiç farkı yok. Tarife bir göz atın derim.

PAZILI KARNABAHAR

MALZEMELER:

1 adet küçük karnabahar çiçeği

1 adet kuru soğan

3-4 pazı yaprağı

3 yemek kaşığı un

1 yumurta

100 gr kırık beyaz peynir

½ çay bardağı zeytinyağ

Deniztuzu

Karabiber

YAPILIŞI:

Karnabaharı tuzlu su ile haşlayın,süzün ve çatalla ezin.

İçine kıyılmış pazı yapraklarını,doğranmış soğanı,çırpılmış yumurtayı,ufalanmış peyniri(daha önceden elinizde kalan peynirleri değerlendirin miktar fazla da olabilir),unu,zeytinyağını,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Arzu ederseniz kavrulmuş kıyma da ekleyebilirsiniz.Protein olarak peynir var ama et yemeyen çocuklara alternatif olabilir....

Fırın tepsisine 1 parmak kalınlığında yayın. Kalın olursa içi sertleşmeyebilir.

250 dereceye ısınmış fırında 45 dakika , altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, yeni blogun hayırlı olsun.

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

teşekkür ediyorum