1 Eylül 2008 Pazartesi

MEVSİM SEBZELERİYLE GÜVEÇ




RAMAZAN MENÜSÜ

Ramazan geldi hoş geldi.. Herkesde hoş bir telaş da başladı. Bu gün ne pişirsem sorusuna verilecek cevap öyle geçiştirilecek türden değil. Çünkü bugün Ramazan.

Bizde de ilk iftar yemeğimiz için daha özenli bir hazırlanış vardı.


İlk gün ki menümüz şöyleydi:

Ezogelin çorbası

Paçanga böreği (yakında)

Güveç

Makarna

Bamya kızartması(yakında)

Salata

Tel kadayıf

Ramazan pidesi

Sonraki günlere bakalım neler pişireceğim….

Mevsim sebzelerinin zamanı geçmeden ,en taze halleriyle henüz kurutulmadan ve buzluklara kalkmadan tümünü birleştirip bir güveçte türlü pişirmek istedim .
Çok kolay bir yemek ama çok da bereketli bir yemektir türlü.

Güvecin en altına kuşbaşı doğranmış etleri koyup zeytinyağ ile biraz kavurdum.
Üzerine sırayla doğranmış soğan,patates,kabak,bamya,patlıcan,domates,yeşil biber,sarımsak,tuz koyup biraz daha zeytinyağ ve 1 çay bardağı kadar su ekledim.
Güvecin ağzını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirdim...
Suyunu çektiyse servise hazır demektir.
Afiyet olsun

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis bir yemek nefiss bir menü ellerine sağlık
bamya kızartmasınıda ilk kez duyuyorum nasıl oluyor merak ettim şimdi
sevgiler cnm

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım ne güzel bir menü olmuş..güvecin görüntüsü yetiyor lezzeti tartışılmaz..

serinmavi dedi ki...

hayırlı ramazanlar canım....selamlar sevgiler..........

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*sarımutfak
bamya kızartması yakında çerkezkızında :)))
*yosunbuka
canım, teşekkürler
*serinmavi
sana da hayırlı ramazanlar..