11 Eylül 2008 Perşembe

RAMAZANDA PASTIRMALI BİR BÖREĞE NE DERSİNİZ?

İftar sofralarında iftariyelik olarak hurma,zeytin ve pastırma başköşeyi alır.

Bu börek ise iftariyelik değil ama hoş bir ara sıcak olarak sunulabilir.
Hazır elimizin altında pastırma bulunuyorken pastırmalı paçanga böreğini denemenin tam zamanı ...

Nefis bir tat ;yemeye doyamayacaksınız.






PAÇANGA BÖREĞİ

MALZEMELER:
100 gr Dilimlenmiş çemensiz pastırma
1 adet Domates
2 adet Sivribiber
½ su bardağı rendelenmiş Kaşar peyniri
Yumurta beyazı
2 adet Yufka
Sıvıyağ

YAPILIŞI:

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın ve içine doğranmış sivribiberleri koyun ve kızartın
Pastırmayı ilave edin
Rendelenmiş domatesleri de tavaya ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın.
Bu karışım soğuyunca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın.
Biraz su ve yumurta akını bir kase içinde karıştırın.
Bu arada üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaların her birinin içine önce fırça ile yumurta akını
sürün sonra da 1 yemek kaşığı pastırmalı malzeme koyun ve sigara böreğinden biraz kalınca yuvarlayarak sarın.
Kızgın sıvıyağın içine hazırladığınız börekleri atın ve kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

kaynak

13 yorum:

neseersoy dedi ki...

Günaydın,
Paçanga böreğini çok severim ama evde hiç yapmadım , nedense restaurantlarda ara sıcak olarak yenen bir börek gibi gelir ve hep oralarda yerim:-)
Ama artık bu güzel tarifle evde de denemek gerekti.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

Feyza Fidan dedi ki...

Çerkez kuzum benim, enfes bir börek tarifi, gerçekten tam ramazan sofralarına yakışır bir börek..Ellerine sağlık,
Öpüyorum çok..

sarımutfak dedi ki...

bayılırım bu böreğe ama hiç yapmadım ellerine sağlık cnm
nefis olmuş
sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Nefis olmuş nefis ellerine sağlık...sevgiler...

Misssgibi dedi ki...

bayılırım paçanga böreğine. en sevdiğim ara sıcaklardan biridir.

Canım çerkez kızı. ellerine sağlık. şahane olmuş..

sevgiler.

www.misssgibi.com

blogspot dışından yorum yazılamıyor. Haberin yoktur belki :)

disal dedi ki...

canım ellerine sağlık....

aç karnına bu güzel böreği seyretmek zulüm gibi.....harika görünüyor....

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*neseersoy
eğer seviyorsan ve de denersen kesinlikle memnun kalacaksın.. garantili:))
*feyza'cım
teşekkür ediyorum.
ben de öpüyorum seni...
*sarımutfak
pastırma varsa mutlaka denemelisin. dışardakilerden daha lezzetli...
*cafegusto
teşekkürler canım.
*misss
zerrin'cim teşekkürler.
bazı isimsiz yorumlardan sıkılmıştım. bu sebeple kapattım. tekrar açabilirim:))
*disal
canım benim, Allah kabul etsin.

semra mutfakta dedi ki...

SELAM NEFİS BİR BÖREK OLMUŞ.GEÇEN SENE RAMAZANDA BENDE DENEMİŞTİM SEBZELİSİNİ.BU SENA SADE YAPTIM.ANCAK BİRDAHAKİ SEFERE BU TARİFİYLE DENEYECEĞİM.ELLERİNİZE SAĞLIK.

yosunbuka dedi ki...

olsa da yesek derim canımcım..nefis olmuş ellerine sağlık...

kizilciksurubu dedi ki...

Allah derim :)) Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Hayirli ramazanlar.

ηiηo dedi ki...

valla ben SUPERRRRRRRRRRRRR derim :)

ηiηo dedi ki...

valla ben SUPERRRRRRRRRRRRR derim :)

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*semra'cım
deneyimini ve sonuçlarını beklerim.

*nino
pastırma nefis bir ürün değil mi. her haliyle :)))

*kızılcık şurubu
teşekkür ediyorum
sana da hayırlı ramazanlar.

*yosunbuka
teşekkürler :))