18 Eylül 2008 Perşembe

TAVUKLU BULGUR KÖFTESİ



Bu yemeğin tarifi anneme ait. Annem bulgurlu olan köftesini önceden hazırlayıp derin dondurucuda muhafaza ediyor ve yapacağı zaman çıkartıp buzu çözülünce diğer işlemleri aynen uyguluyor.O zaman da pratik ama farklı ve lezzetli bir yemek oluveriyor.

Kayınvalidem ise Afyon'da Göce köftesi olarak bilinen farklı bir bulgurlu köfte yapıyor. Meraklısına işte tarifi burada




TAVUKLU BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler :
1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı bulgur
½ su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Sos :
½ çay bardağı Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı limonsuyu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Haşlanmış tavuğu diderek küçük parçalara ayırın.
Bulguru sıcak su ile ıslatın.
Un ,yumurta,salça,tuz,karabiberi ekleyip karıştırın.
Fındıktan biraz büyük köfteler hazırlayın.
Tavuğun haşlama suyuyla bulgur köftelerini haşlayın.
Didilmiş tavuk parçalarını üzerine koyup biraz daha pişirin.

Tüm sos malzemelerini karıştırıp hafif kavurun .

Tavuk etli bulgur köftelerini tabağa alıp üzerine sos dökün.

Servis yapın.

Afiyet olsun.

5 yorum:

ηiηo dedi ki...

mmm enfes gorunuyor canim ellerine saglik

neseersoy dedi ki...

Ellerine sağlık , hoş görünüyorlar.
Sevgilerimle

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*teşekkürler :))

derya dedi ki...

Merhaba canım iyi hafta sonları dilerim,yosunbukacığımın bloğunda dolaşırken fark ettim bloğunu çok şık,tariflerde çok leziz,görüşmek dileğiyle bende beklerim,sevgilerimi bıraktım...

DERYA

semra mutfakta dedi ki...

ŞIK BİR YEMEK ELLERİNE SAĞLIK.