1 Ocak 2010 Cuma

HİNDİLİ ŞEPİT ve YILBAŞI SOFRASI



İşte size






Afyon'un meşhur şepit'i. Hatta yılbaşına özel hindili şepit. Yüksek kalorinin dayanılmaz hafifliği desem sanırım yemeğin lezzetini tahmin edersiniz.
Hindinin haşlama suyu ile hazırlanan kuru yufkalar ıslatılır ve ekmek fırınında kızartılıp getirilen hindinin üzerine serilir. Hindi eti ve şepit birlikte servis edilir.

Gecenin sonunda ise yeni yıl pastamızın mumlarını söndürdük.
Yani 2009 'a elveda dedik.
Sonra yeni bir mum yaktık ve 2010'un keyfine baktık.

Yaşpastamız 'özel mutfakta' pişen 'Köstebek Pasta' idi.

KEYİFLİ BİR YIL DİLİYORUM

1 yorum:

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık hepiside nefis görünüyor sevgiler