27 Ocak 2010 Çarşamba

KÖMBE

Baharatlı kurabiyeleri severlere bir duyuru...İçerisinde Tarçın, Hindfistancevizi, Dövülmüş Mezeki Sakızı, Mahlep, Zencefil, Yenibahar ve Karanfil bulunan
Kömbe Baharatınız varsa mutlaka bu tarifi denemelisiniz.
Kömbe Antakya'da bayramlarda yapılıp taş fırınlarda pişirilmesi için kuyruğa girilen bir kurabiyeymiş...
Tadına bakınca siz de buna değdiğini göreceksiniz...

Fırınlarda kömbe telaşı

KÖMBE

MALZEMELER:

250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2+1/2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 su bardağı un

2-3 yemek kaşığı kömbe baharatı




YAPILIŞI:
Tereyağı eritip diğer tüm malzemeleri katın.
Bir kurabiye hamuru yoğurun.
Özel kömbe Kalıbına koyup şekillendirin.
Ben, özel kalıbım olmadığı için yuvarlak beze yapıp üzerine delikli bir kevgirle bastırdım.

190 dereceye ısınmış fırında pişirin.


Kömbe Baharatı

3 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Demek kuyruğa giriyorlarmış bu tat için ha! Tadını merak ettim doğrusu:) Ellerine sağlık çerkez kızı:)

sarı mutfak-hande dedi ki...

çoook güzel oluyor yediğimde bayılmıştım henüz yapmadım ama
ellerine sağlık canım nefis olmuşlar

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*pembeli
taş fırında pişince daha güzel olduğu için,ramazanın son günleri fırınlar gece yarılarına kadar açık olurmuş...
ama evde pişince de fena olmadı:))
*hande'cim
teşekkürler