15 Aralık 2009 Salı

YENİ YIL MENÜSÜ


Yeni yıla çok az kaldı. Sizler de eminim bu işin biraz meraklısıysanız ''ne pişirsem'' sorusunu sormaya başlamışsınızdır. Ben menümü oluşturmaya başladım.
İşte size nefis bir börek tabii meraklısına...
Annemin tarifi ile SU BÖREĞİ...

MALZEMELER:

4 yumurta

1/2 su bardağı su

5 su bardağı un

1 yemek kaşığı Tuz

200 gr tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için)


YAPILIŞI:

Bir kabın içine un koyun, yumurtaları kırın, su ve tuz ekleyin

Kulak memesinden daha sert bir hamur yapın.

Gerekirse biraz daha un ekleyin.

Üstünü nemli bir bezle örterek bir süre dinlendirin.

Hamuru 10 bezeye bölün açın.

İki adet yufka haşlamadan bekletiN

Tüm yufkalar açıldıktan sonra büyük bir tencerede kaynayan suya tuz atın.

Her yufkayı ikiye bölerek bu suda iki dakika kadar teker teker haşlayın.

Haşlanan hamuru sıcak sudan çıkarıp soğuk suyun içine atın.

Yine bir el kevgiriyle alıp, ters çevrilmiş süzgecin üzerine serin.

Tepsiyi yağlayın, haşlanmayan yufkalardan birisini tepsiye yayın, üstüne eritilen tereyağından 2-3 kaşık sürün.

Her hamurun üstünü yağlayarak 4 adet yufkayı serin.

Üzerine peyniri yayın.

Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde dizin.

En üste haşlanmayan yufkayı serin..

Üstüne yine yağ sürüp 190 dereceye ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.



2 yorum:

KEYFESEYRAN dedi ki...

h9adi bakalım yeni yıl menüsünü hazırla bizde senden fikir alalım sevgiler

bahar dedi ki...

nefis görünüyor sunumda çok hoş olmuş ellerine sağlık sevgiler ...