3 Eylül 2008 Çarşamba

KIZARMIŞ TAZE BAMYA

BAMYA KIZARTMASI

Bamyayı nasıl yersiniz ?

Hiç kızartmayı denediniz mi ?

Ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım ama tadına bakınca kesinlikle ben de denemeliyim dedim.

İşte kısmet bu güneymiş.

Bamyaları ayıklayıp yıkayın.

Kurulayarak tavada, zeytinyağda kızartın. Tavanın tabanını kapatacak kadar yağ koymalısınız fazla değil.

İlk başta kapağını yarım kapalı tutun , sıçramalar geçince açabilirsiniz…

Üzerine ise sarımsaklı ve domatesli bir sos hazırlayın… İşte bu kadar...

Afiyet olsun.

6 yorum:

NiNo dedi ki...

mmm ben cok severim sahsen ellerine saglik canim

Cafe Gusto dedi ki...

Bende bu kızartmayı merak ediyorum.Büyükçelerinden almıştım bu amaçla annemde ne biçim bamya almış diye söylene söylene yemeğini yapmış.Kısmet bir dahaki sefere.Ellerine sağlık..sevgiler..

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok güzel durmuşlar,görsellik yoğun bir şekilde çekiyor kendine zaten.
ellerine sağlık.

Aysultan... dedi ki...

Bayılırım bamya kızartmasına çok büyük bamyalar için çok ideal oluyor kızartmak...
ellerinize sağlık :)

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*nino
ziyaret için teşekkürler...
*cafe gusto
bamyaların büyüklerine artık kızmıyorum . çünkü yapacak bir şey var artık :))
*mutfak havlusu
teşekkür ediyorum.
*aysultan
büyük bamyalar konusunda katılıyorum sana...

HADİYE dedi ki...

Merhaba,
Bamyanın her türlüsünü severim.Kuru bamyayı kışın bayılarak yeriz.Yazında tazesini.Ama kızartmasını hiç duymadım vede yemedim.:)
Deneyeceğim bende.Ellerine sağlık.
Sevgiler.