ŞEKERPARE
MALZEMELER :
(20 adet )
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta (sarısından bir miktar ayırın)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gr un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
1 yumurta sarısı
Dövülmüş Antep fıstığı
2 su bardağı su
1+1/2 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
1 paket vanilya
Tüm malzemeyi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp rulo biçiminde yuvarlayın.
Hafif bastırarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Bir çatalla üzerine çizikler atın
Önceden175 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dk., kızarana kadar pişirin.
Çok iyi pişirmek gerekiyor.
Kurabiyeler tel ızgara üzerinde soğurken şerbeti hazırlayın
Kurabiyeleri kenarları derin bir tepsi içine alın.
Sıcak şerbeti ılık kurabiyelerin üzerine dökün.
3-4 saat şerbeti çekmelerini bekleyin ,Antep fıstığı dökerek servis yapın.
Şerbeti çektiğinden emin olunca kalan şerbeti tepsiden alın ki iyice yumuşayıp dağılmasın.
7 yorum:
bayılırım şekerpareye,nefis görünüyorlar nasıl canım çekti şimdi :)
ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.görüşmek üzere.
Ellerine sağlık, tatlı nefisss görünüyorr...
selam..bayıldım bu görüntüye...tatlı sever biri olarak ilk fırsatta bu tarifi deneyecegim..elinize saglık.sevgiler.
*kirazdünyası
yapımı çok kolay bir tatlı mutlaka denemelisin
*seli
teşekkürler
*uğurböceğim....
tadı da gerçekten hazırları aratmıyor..
sevgiler
*hünerlieller
deneyimlerini paylaşman dileklerimle..
Şekerpareyi denedim ve benim gibi beceriksiz birinin elinde bile harika oldu ben dahi kendime şaşırdım.Teşekkrüler tarif için :)
Şekerpareyi denedim ve benim gibi beceriksiz birinin elinde bile harika oldu ben dahi kendime şaşırdım.Teşekkrüler tarif için :)
Yorum Gönder