16 Haziran 2008 Pazartesi

KİRPİ KURABİYE


Acemi Şef Esra’nın sayfalarında gördüğümden beri aklımdaydı bu kirpicikler…

Bu güne kısmetmiş hazırlamak .Hoş bir vesile ile ve büyük bir keyifle hazırladım bu kurabiyeleri.

Her biri ile tek tek uğraşmak biraz zaman alıyor ama uzun ve zahmetli bir sürenin sonunda dünyaya gözlerini açan İREM bebek ve abisi MERT için zahmete değiyor doğrusu.

İrem bebeğe hoş geldin onun annesi ve çok sevdiğim arkadaşıma da kolay gelsin diyorum.




NOT: Detaylı bilgi ve foto için buraya tıklayınız.

Acemi şef’ten aynen aktarıyorum.
Ben sadece gıda boyası ile biraz renklendirdim.


Kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya başlamadan önce ucu sivri bir makası (küçük dikiş makasları daha iyi oluyor) güzelce yıkayıp, kaynattığımız suyun içine koyalım ki dezenfekte olsun.

Hamur Malzemeleri:

4,5 çay bardağı un

135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı

5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri

1 yumurta akı

2 çay kaşığı şekerli vanilin

Yapılışı:

Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım.

Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.

Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.

Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım.

Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım.

(Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer)

Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.

Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim.

Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim.

Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.

Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım.

Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz.

Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.

Afiyet Olsun!

8 yorum:

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Çok şekerler... Ellerine sağlık...

Baharcicegi dedi ki...

Kipriler renk renk cok sirin olmuslar,insanin sevesi geliyor eline saglik canim

Selma dedi ki...

ayy ben bunlari yemesmiyim..ellerine saglik cok seker olmuslar..

HÜLYA dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım

özlem dedi ki...

oğluma yapsam ne tepki verir acaba? bayılır kesin :)

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*özlem'cim
kesinlikle bayılır.hem oynadı hem yedi bizim minik tosbaa :))

nesli evecan dedi ki...

sevgılı çerkez kızı
tarıflerının hepsı bırbırınden guzel.
paylasımların ve fotograf emegın ıcın de ayrıca tesekkurler

Akdeniz Kızı dedi ki...

çok cici olmuşlar...ellerinize sağlık....