16 Ekim 2008 Perşembe

BU 3 BEYAZI MUTLAKA TÜKETİN.


Kış geliyor ve 3 beyaz sahnede; karnabahar,lahana,pırasa....

(*Diğer seçenekler için sebzelerin üzerine tıklayınız*)

Bol bol tüketeceğimiz sebzeler bunlar.Dolayısıyla çeşitlilik önem arz ediyor.

Karnabahar çeşitlerine gelince aşağıdaki seçenek gerçekten nefis. Mutlaka denemelisiniz...

Tarif Lezzet dergisinden...



KARNABAHAR ÇORBASI

MALZEMELER:

1 adet karnabahar

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı hardal tozu

1 çay kaşığı muskat rendesi

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

2 su bardağıTavuk suyu

1 su bardağı süt

1 litre su

Zeytinyağ

Üzeri için:

Kırmızı pul biber

Tereyağ

Deniz tuzu

YAPILIŞI:

Soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağda kavurun.

Doğranmış Sarımsağı ekleyin.

Baharatları ve tuzunu koyun.

Tavuk suyunu ve suyu ekleyin.

Karnabaharı küçük küçük doğrayıp suya katın.

Haşlanana kadar pişirin.

Blender ile pütürsüz olana kadar parçalayın.

Kaşar peyniri ve sütü ekleyin.

Bir taşım daha kaynatın.

Tereyağda kırmızı biberi kavurun.

Servis yaparken çorbanın üzerine dökün.

Afiyet olsun.

4 yorum:

birsence dedi ki...

merhaba...aslında karnınaharla aram pek iyi değildir ama sağlık için yapmakta fayda var...deneyip sonucu bildiririm..umarım sizinki kadar güzel olur...ellerinize sağlık...banad ziayrete beklerim...en son ne yapmışlara benide eklermisiniz???sevgiler...

derya dedi ki...

Canım ne güzel bilgiler sağol bu 3 beyazıda çok severim ve sık tüketirim,sağol canım..

ışılım dedi ki...

merhaba...
ben daha çok yeniyim bu blog işinde ama sizi çok yakından takip ediyor ve çok seviyorum.ellerinize sağlık,süpersiniz

Tijen dedi ki...

Böyle beyaza can kurban!