
KİLO VERMEKTEKİ Esas amaç, kişiyi şişman olmasına neden olan günlük yiyecek ve içeceklerden ve bunların verdikleri kalorilerden günde 250 ile 500 kalori daha az almasını sağlamaktır.
Böylece günde 250 kalori haftada 1750 kalori eder, bu da haftada 250 gram zayıflamak demektir.
Eğer günde 500 kalori daha az alınırsa, haftada (500X7 = 3500) kalori eder ki, bu da haftada yarım kilo zayıflamak demektir.
HANGİ BESİN KAÇ KALORİ ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Şu halde, bizim Önerimize göre, günde ortalama 2400 veya 2500 kalori alan bir kişiyi, bundan, günde yalnız 500 kaloriyi kısıtlamaya davet etmektir.
Diğer bir deyimle, günlük alıştığı yiyecek ve içeceklerden % 20 veya % 25 kısıtlayıp daha az yiyecek ve içecektir.
Bu da, kolay ve hiç de zor olmayan bir rejimdir.
Zayıflamaya kararlı bir kişi, kalori değerleri yüksek olan yiyecek ve içecekleri, özellikle yağ ve yağlı besinleri azaltarak, doyuran ve fakat kalori değerleri daha az olanlardan nispeten daha fazla yemeli ve fakat bunlarda da ölçüyü kaçırmamalı.
Aksi takdirde, zayıflama yerine kilo alınır.
DİKKAT:
İdrar söktürücü ilaçlar, terletici sıcak banyolar sadece vücuttaki su kaybına neden olur.
Bunun da zayıflama ile hiçbir ilgisi yoktur.
Çünkü bir müddet sonra, vücut yitirdiği suyu yine tutar.
Hamam ve saunalardan sağlanan kilo vermeler de böyledir.
Kaybolan kiloların büyük kısmı sudur ve bu da sonradan yine alınır.
Şu halde, hamamlar ve sauna, hareket ve kan dolaşımı açılarından yararlı, zayıflama açısından verdiği sevinç, geçicidir, idrar söktürücü ilaçlarla ilgili bir husus da, bunların sürekli alındığında böbreklerin etkilendiği kanıtlanmıştır.
kaynak
DİKKAT
Kısa sürede zayıflamak isteyen kadınların başvurdukları yanlış yöntemler ,özellikle kas ve su kaybettiren yöntemlerden bazıları...
• Akupunktur iğneleri, yanında verilecek düşük enerjili diyet listesine kişinin kendini hazır hissetmesini sağlar. Kilo verdirir, bu kilolar
aynı hızda geri alınır.
• Pasif jimnastik aletleri kilo vermeyi sağlamaz, sadece ince görünmeyi sağlar.
• Zayıflama çayları sadece su kaybettirir, kişi kendini zayıflamış hisseder. Vücut kaybettiği sıvıyı yerine koyduğu vakit kilolar geri gelmiş olur. Yaşanacak bağırsak tembelliği (kabızlık) ise cabası.
• Tek tip besine dayalı diyetler bıkkınlık sağlar, kişide diyet sonrası aşırı besin ve kilo alımı görülür. Kaybedilen kas ve su da işin diğer bir boyutu.
• Zayıflama ilaçları hekim kontrolünde alınmadığı taktirde kanser hatta ölüm gibi çok ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Zaten tek başına alınan zayıflama ilacının bir etkinliği yoktur.
• 3 aylık diyet ve egzersiz tedavisine yanıt alınamadığı durumlarda destek olarak kullanılmalıdır.
• Zayıflama eşofmanları ve Sauna şortlar sadece su kaybı sağlar. Zayıflamada önemli olan yağ kaybıdır
Başarısızlıkla sonlanmış her diyet vücutta zayıflamaya karşı direnç oluşmasına yol açar ve daha fazla kilo almaya neden olur. Sürekli kilo alıp vermektense, kilonuzu sabit tutmanız daha sağlıklı !
kaynakDİP NOT:internet üzerinden hangi bilgiyi okursanız okuyun siz yine de doktor ya da diyetisyeninize danışmadan hiç birini uygulamayın.