24 Ağustos 2010 Salı

BİR ÇERKES KAHVALTISI: K A G U

Bir sabah erkenden uyanmış küçük kızları hayal edin . O sırada onlardan daha erken uyanmış ve tandırda ekmek yapmaya başlamış büyükleri düşünün. Küçük kızlar önce kümesi ziyaret edip çilli kızın yumurtalarından birer tane avuçlarına alıp doğru tandırın yoluna düşerler. Ekmek hamurundan bir sahan yapılır o zaman tavalar,sahanlar nerdeee.. Kızlar hem ekmek hem tava larının içine ellerindeki yumurtaları sırayla kırarlar. Ekmek tavalar fırına girer ve pişince minik ellere verilir.
İşte yıllar yıllar öncesi bir çerkes köyünde günün kahvaltısı hazır.Bunun adına KAGU diyor bizim çerkesler ...

Bir yumurta bundan daha lezzetli yenilebilir mi??

Önce kendinize güzel bir hamur yoğurun.

Sonra o hamurdan, bir yumurta sığacak kadar büyüklükte, bir tabak hazırlayın.

Sonra kırın yumurtayı üzerine verin fırına ....

Kısa bir süre içinde yumurtanın beyazı pişip sarısı da ekmek batırınca akıp gidecek kıvama gelince fırından çıkarın...
Şimdi de Pazar kahvaltınızın baş köşesine yerleştirin.
Tuz ve karabiberi unutmayın.
Afiyet olsun.

Not:İsim ve tarif ile ilgili farklı bilgileriniz ve anılarınız varsa mesajlarınızı bekliyorum

Kaynak: Sevgili yengem Bengi Ö. ye teşekkür ediyorum ..

2 yorum:

Oya Kayacan dedi ki...

Böyle keyifli yumurta yemek olmaz vallahi. Pazar sabahları yumurta sabahlarımdır benim. Bu Pazar'ın yumurtası bu olacaktır, kesin.

Akdeniz Kızı dedi ki...

enfess görünüyor...