
İşte yıllar yıllar öncesi bir çerkes köyünde günün kahvaltısı hazır.Bunun adına KAGU diyor bizim çerkesler ...
Bir yumurta bundan daha lezzetli yenilebilir mi??
Önce kendinize güzel bir hamur yoğurun.
Sonra o hamurdan, bir yumurta sığacak kadar büyüklükte, bir tabak hazırlayın.
Sonra kırın yumurtayı üzerine verin fırına ....
Kısa bir süre içinde yumurtanın beyazı pişip sarısı da ekmek batırınca akıp gidecek kıvama gelince fırından çıkarın...
Şimdi de Pazar kahvaltınızın baş köşesine yerleştirin.
Tuz ve karabiberi unutmayın.
Afiyet olsun.
Not:İsim ve tarif ile ilgili farklı bilgileriniz ve anılarınız varsa mesajlarınızı bekliyorum
Kaynak: Sevgili yengem Bengi Ö. ye teşekkür ediyorum ..
2 yorum:
Böyle keyifli yumurta yemek olmaz vallahi. Pazar sabahları yumurta sabahlarımdır benim. Bu Pazar'ın yumurtası bu olacaktır, kesin.
enfess görünüyor...
Yorum Gönder