Yemeklerin bolluğundan değil iyiliğinden, yaşamın da uzunluğundan değil güzelliğinden zevk alın -------------------------------------------------------------------Epikuros
4 Kasım 2007 Pazar
KURU DOMATESLE KURU FASULYE
KİMYONLU KURUFASULYE
MALZEMELER:
1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet kuru soğan
100-150 gr kıyma
Domates kurusu
1-2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
deniz tuzu
karabiber
YAPILIŞI:
Fasulyeyi bir gün önceden ıslatalım
Suyunu süzüp süt ve su ile düdüklü tencerede haşlayalım.
Kıymayı zeytinyağ ile bir tencerede kavuralım.
İçine soğanı ve yeşil biberi doğrayıp ekleyelim.
Kavrulunca miktarı arzu ettiğiniz kadar olan domates kurusunu ve salçayı katalım.
Haşlanan kuru fasulyeyi yıkayıp ekleyelim
Birlikte biraz pişirip tuz,karabiber ve kimyonu katalım.
Fasulyelerin üzerini geçene kadar su koyalım ve bir iki taşım kaynatıp tatlarının bütünleşmesini sağlayalım.
Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
kevgirden geldim sana cerkezkizi,mest ettin beni onlar nasi kurabiey oyle cesit cesit...ellerin dert gormesin
*lama'cım
hoşgeldin
kurabiyelerimi beğenmene ve ziyaretine çok sevindim.
teşekkürler.
Eminim ki çok lezzetli olmuştur, ellerine sağlık.
bende en çok sevdiğim yemeklerden önce gelir ellerine sağlık arkadaşım mutlu ve huzurlu bir gün diliyorum sevgiyle kalın..
*pembeli
canım teşekkür ederim.
*nurla
kış aylarının vazgeçilmezi sanırım.
kimyonlu hali de güzel oldu.tavsiye ederim.
sevgiler
Yorum Gönder