2 Kasım 2007 Cuma

AYNI TARİFLE ÇAVDARLI VE KEPEKLİ EKMEK



Ayçekirdeği içi alınca önce her zamanki gibi kepekli ekmeğimi yapıp üzerine serptim. Daha sonra bunların koyu zeminde daha iyi görüneceklerine kanaat getirip çavdarlı un aldım. Aldım almasına da bana yeterince koyu gelmediler ben de içine biraz kakao ekledim.İyi ki de ekledim. Görüntü gerçekten çok hoş oldu. Yani bir tarifle iki kuş vurmuş oldum...

AYÇEKİRDEĞİ İÇİ İLE ÇAVDARLI VE KEPEKLİ EKMEK

MALZEMELER:

300 ml su

1 yemek kaşığı tozşeker

2 yemek kaşığı süt tozu

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr kepekli un veya çavdarlı un

2 tatlı kaşığı İnstant kuru maya

YAPILIŞI:

Ekmek makinesinin kabına sırasıyla malzemeleri yerleştirin

Ben çavdarlı ekmek için 2 yemek kaşığı kakao ekledim. Rengi koyu olsun diye.



Makinede mayalama programını seçin yada hamuru bir kap içinde karıştırıp 45 dakika mayalanmasını sağlayın.

Mayalanan hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin.

Kepekli ekmeğin üzerine bıçakla derin çizikler attım.

Yumurta akı sürüp ayçekirdeği içi ve beyaz haşhaş serpin.

Çavdarlı ekmeğe de aynı işlemi uygulayıp 200 dereceye ısınmış fırında 30- 40 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapda buz koymayı unutmayın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

Merhaba;

hoş geldin canııııııııııııııııım

yine harika bir tarfi

ben zaten kurabiyelerine bayılmıştım

herşey için çok tşkler

sevgiler

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*Esra'cım
Ziyaretin için teşekkürler.
Bir kaç hafta sürekli kurabiye yapmak insanı birazcık yoruyor ama sen beğendiysen buna değer doğrusu :))