4 Kasım 2007 Pazar

KURU DOMATESLE KURU FASULYE



KİMYONLU KURUFASULYE
MALZEMELER:
1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

1 adet kuru soğan
100-150 gr kıyma
Domates kurusu
1-2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
deniz tuzu
karabiber


YAPILIŞI:
Fasulyeyi bir gün önceden ıslatalım
Suyunu süzüp süt ve su ile düdüklü tencerede haşlayalım.
Kıymayı zeytinyağ ile bir tencerede kavuralım.
İçine soğanı ve yeşil biberi doğrayıp ekleyelim.
Kavrulunca miktarı arzu ettiğiniz kadar olan domates kurusunu ve salçayı katalım.
Haşlanan kuru fasulyeyi yıkayıp ekleyelim
Birlikte biraz pişirip tuz,karabiber ve kimyonu katalım.
Fasulyelerin üzerini geçene kadar su koyalım ve bir iki taşım kaynatıp tatlarının bütünleşmesini sağlayalım.
Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

LaMa dedi ki...

kevgirden geldim sana cerkezkizi,mest ettin beni onlar nasi kurabiey oyle cesit cesit...ellerin dert gormesin

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*lama'cım
hoşgeldin
kurabiyelerimi beğenmene ve ziyaretine çok sevindim.
teşekkürler.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Eminim ki çok lezzetli olmuştur, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

bende en çok sevdiğim yemeklerden önce gelir ellerine sağlık arkadaşım mutlu ve huzurlu bir gün diliyorum sevgiyle kalın..

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*pembeli
canım teşekkür ederim.
*nurla
kış aylarının vazgeçilmezi sanırım.
kimyonlu hali de güzel oldu.tavsiye ederim.
sevgiler