PAZILI KİŞ (QUICHE)
MALZEMELER:
Kiş Hamuru:
200 gr un
50 gr tereyağ
1 yumurta
1 küçük boy haşlanmış patates
50 ml su
İç malzemesi:
5-6 dal pazı yaprağı
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
100-150 gr keçi peyniri
1 yumurta akı
100 ml krema
Kekik,nane,karabiber,deniztuzu
YAPILIŞI:
Kiş malzemelerini karıştırın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru merdane yardımıyla inceltin.
Tepsi boyutuna göre açın
Tart tepsisine(yağlanmış olmalı) hamuru incecik yayın.
Kabarmaması için küçük delikler açın.
175 dereceye ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
Tam pişmeden fırından çıkarın.
İç malzemesini hazırlayın.
Pazıyı doğrayın ve 2-3 kaşık su ile pişirin
Soğanları ve sarımsakları incecik doğrayın
Peyniri ufalayıp baharatları ve yumurta akını katın.
Tüm malzemeleri iyice harmanlayınca kremasını ekleyin.
Az pişmiş kiş hamurunun kenarlarına yumurta sarısı sürün.
İç harcı ortasına yayın.
Üzerine süs için domates dilimleyebilirsiniz.
200 dereceye ısınmış fırında 30 dakika daha kenarları kızarana kadar pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Bir dilim alır mıydınız :))
6 yorum:
Merhaba canim, pazili kis harika duruyor, ellerine saglik. Görüntü ispanaklida olabilir gibi bir izlenim birakiyor, ama ben de bir pazi sever oldugum icin böylesini de afiyetle yerdim.
Selam ve sevgilerimle..
*kevser'cim
ıspanaklı da olabilir tabiki. çocuklara hangisini yedirme sırası geldiyse onunla yapılabilir :))
ziyaret için teşekkürler
sebze yemenin en güzel yolu di mi, ellerine sağlık...
*banu'cum
kesinlikle haklısın...
Nefis görünüyor.Ellerine saglik.
*yaren
teşekkür ediyorum
Yorum Gönder