Bisküvi gibi sert kurabiyelerin alternatifi olarak biraz daha yumuşak bir kurabiye isterseniz işte tam size göre bir tarif… İçindeki yoğurt kurabiyenizi yumuşatacak…
PUF KURABİYE
Malzemeler:
125 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın ama çok inceltmeyin.
Yarım santimetre yeterli.
Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekillerde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 dereceye ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder