BÖĞÜRTLEN RÜYASI
Bu sefer ki Etkinlik adı biraz değişik:'' Kaynana Çatlatan Tarifler'' Ev sahibi ise Lalecik
Adına bakmayın konu süper. Tart,muffin... v.s. Bayılırım ben bunları hem yemeye hem de yapmaya. Bu sebeple de hangisini yapsam da katılsam etkinliğe diye epey düşündüm.
Ve işte kış mevsimine girmişken ve sıcak çaylarınızı yudumlarken size yazı hatırlatacak bir meyveyi buzluktan çıkardım ve bu yaz rüyasını hazırladım. İsterseniz başka meyvelerle de hazırlayabilirsiniz. Ama bu renk ve tadı denerseniz vazgeçemeyeceksiniz.
MALZEMELER:
ALT HAMURU
1 yumurta akı
½ su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
½ çay kaşığı kabartma tozu
DOLGU
1 su bardağı böğürtlen
1+ 1/2 su bardağı su
1 paket hazır vanilyalı puding
ÜST
3/4 su bardağı file badem
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
YAPILIŞI:
Alt hamuru malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
10x23 cm lik dikdörtgen bir kalıbın dibine elinizle bastırarak serin.
Ortasına hamurun kabarmaması için çatalla delik açın.
15 dakika kadar 175 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Hamuru pişerken dolguyu hazırlayın
Su ile böğürtleni karıştırarak bir taşım kaynatın.
Süslemek için birkaç böğürtleni ayırın.
Ilınınca pudingi ekleyin.
Koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
Soğuyunca pişen hamurun üzerine dökün.
Ayrı bir kapta üst malzemelerini elinizle karıştırın.
İsterseniz bademleri rondo ile biraz daha küçültebilirsiniz.Bademli bu karışımı da dolgu katının üzerine hafifçe bastırararak yerleştirin.
Ve tekrar 200 dereceye ısınmış fırına koyun.
20 dakika sonra çıkarın ve soğumasını bekleyin.
Kalıbı bir süre (10-15 dakika) buzlukta tutarak sertleşmesini sağlayın.
Kalıbı bir tepsi yardımıyla ters düz yaparak boşaltın.
Ve mutlu son dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
31 yorum:
manşette gördüm geldim harika olmuş ellerine sağlık bebişim...sevgilerimle
bu hayalimdeki bişi
harikasın çerkezkızı
ellerine sağlık.En kısa zamanda tatmak dileğiyle...Ablan
of of of
pasta harika gorunuyor renkler dersen muhtesem
ellerine saglik canim
etkinlikte basarilar dilerim
www.yenitadlar.blogcu.com
inanılmaz güzel olmuş.tam fotoğraflık bir tarif.ellerinize sağlık.
Canım Çerkez kızı,
bu ne güzel fotoğraf böyle.. Ve ne hoş tarif..
Etkinlikte güzel tariflerle karşılaşacağız. Baksana seninkinden belli :) başladı bile :)
sıcacık sevgiler..
*eyvahhyemekyandiocakbatti
teşekkür ediyorum
*z abla
sana özel olarak tekrar yapacağım mutlaka.
*nurcan
beğenmene sevindim
*atasofrası
renkler gerçekten aslını yansıtınca hoş bir kare oldu.
teşekkürler
*zerrin'cim
biraz oyalayan bir tarif ama sonuç gerçekten güzel oldu.
keşke ikram edebilseydim.
bu arada blogmanşet çok iyi bir fikirdi.
Çerkezkızı merhaba,
ellerine sağlık nefis bir görüntü, renkler sunum bir harika, bayıldım :)
Etkinlik harika gidiyor, katılımınız için çok teşekkürler..
bakalım ben neler yapacagım Lalem için...:)
Çatlasın kaynanalar..
Tatarkızı ayseyaman :)
*ayşeyaman
Oooo...tatarkızı demek. harika :))
kaynanalar çatlasa iyi herkes çatlayacak bu tarifi görünce daha iyisini görmedim daha
ellerine sağlık
Merhaba canim.Tart tam rüya gibi olmus.Harika,ellerine saglik.
*yesimlitarifler
Teşekkür ediyorum beğenilerin için.
yok yok kimse çatlamasın:)
*kızılcıksurubu
teşekkür ediyorum
bu çok nefis!
diyecek sözüm yok çünkü karşımdaki görüntü harika:)
ellerine sağlık.
*mutfakhavlusu
teşekkür ediyorum bu güzel sözlere...
Selam, bu yaz rüyasi cok harika görünüyor, ellerine saglik. Hem pastanin kendisi, hem de resime bayildim, cok basarili bir calisma olmus, tebrik ediyorum seni. Yani gercekten de bir kaynanayi catlatan tarif olmus!!!
Selam ve sevgilerimle..
Cerkez Kizim,
Ellerine sgalik, ne harika bir tarif ve resim.
Ellerine saglik tekrar.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
COK SUPER OLMUS YANI KAYNAN GERCEKTEN CATLAR INAN BANA :) COK GUZEL GORUNTUSU VAR EMINIM TADIDA SUPER..
BU ARADA BURADAN BELIRTTEYIM BENIM TURKIYEDEN SITEME GIREMEYENLER ICIN SITEMIN ADRESI DEYISTI
http://benimmutfagim.net/
OLDU ARTIK BENIM KAYNAN CATLATAN HIKAYEMIDE OKURSUNUZ :p :) :)
muthios gorunuyor canim ellerine saglik
*kevser
teşekkür ediyorum..
*aybike
canım sağol.senin için de güzel bir hafta sonu olur inşallah...
*asya yusof
bir dönem takip ettiğim bir adrestiniz. artık takip edemiyorum derken yorumunuzu görmek mutlu etti beni. ancak ben yine giremedim yeni adrese,sorun ne olabilir acaba ...
*nino
canım teşekkür ediyorum...
Görüntüsü çok güzel ellerine sağlık!
*pembeli
teşekkür ediyorum :)
ellerine, kollarina saglik. Cok lezziz görünüyor....
*sevgi
teşekkür ediyorum
canım ellerine sağlık nefis olmus. göruntu nefis eminim tadıda . sevgiler..
selam ne denirki harikaaa...anlatım süper görüntü süper tadıda eminim öyledir..eline saglk çok güzel olmuş....
*banu gökşin
teşekkür ediyorum.tadı ekşi ile tatlının hoş uyumunu beğenenler için süper...
*hünerlieller
ziyaret için teşekkür ediyorum.
beğenmenize de sevindim.bu tart beni hep görselliği kadar tadıyla da vuruyor :)
Ellerine sağlık harika bir görüntüsü var. İlk fırsatda deneyeceğim. bu vesileyle blogunuzuda keşfetmiş oldum. Hemen linklerimde yerinizi alıyorsunuz. Sevgiler..
selservis
ziyaretinize çok sevindim.ben de sizi hemen okuduğum günlüklere ekledim.
sevgiler
Görüntüye bayıldım. Lezzeti de muhteşem olmalı. Ellerinize sağlık, sevgiler.
*özlem'cim
hoşgeldin ve teşekkürler...
Merhabalar,
Böğürtlenlerim hazır evde beni bekliyor. Bu tatlıyı yapmadan önce sürekli buzlukta kalması gerek mi diye soracaktım yoksa 15 dakika bekledikten sonra buzdolaba bekletilebilir mi. Acaba donuk mi yenir yoksa keserken dağılıyor mu diye buzlukta tutulur?
Ellerinize sağlık
defne'cim
ziyaretin için teşekkürler.
dolgu maddesinin kolayca kesilmesi için servisden hemen önce buzlukta bekletmek yeterli. yalnız dikkat et ki donmasın.daha sonra buzdolabında bekletebilirsin.
eğer dolgu maddesi daha ince olursa daha kolay servis yapılır tabi ki... tercih senin.
Yorum Gönder