19 Kasım 2007 Pazartesi

BAHARATLI KURABİYELER



TARHUNLU ÇUBUK

Malzemeler :

2 çay bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağ

½ çay kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı tarhun(toz haline getirin)

½ su bardağı parmesan peynir rendesi

1 yumurta sarısı

1+1/2 çay kaşığı maya

½ çay kaşığı deniz tuzu

Yeterince su

Üzeri için 1-2 yemek kaşığı parmesan peyniri

Yapılışı :

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin

Suyu azar azar ekleyip hamur toplanınca kesin.

Hamuru 30 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin

Bu miktarla 20 adet çubuğunuz olacaktır.

Hamuru tezgah üzerinde,arzu ettiğiniz çubuk boyunda yayın.

Bir parmak kalınlığında çubuklar kesin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin

Üzerine fırça ile yumurta akı sürün

Kalan parmesanı üzerlerine serpin.

200 dereceye ısınmış fırında 10 dakika pişirin.

Not: Parmesan erimeden kurabiye üzerinde kalabiliyor bu nedenle siz de parmesanı tercih edin.

Hiç yorum yok: