19 Kasım 2007 Pazartesi

FESLEĞENLİ PEYNİR TOPLARI



FESLEĞENLİ PEYNİR TOPLARI

Malzemeler.

2+1/2 su bardağı un

50 gr tereyağ

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı krema

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı yaşmaya

1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir

1 çay kaşığı deniztuzu

Üzeri için biraz kuru fesleğen

Yapılışı :

Yaş mayayı çok az ılık su ve şeker ile karıştırın.

Yumurta sarısını, krema,tereyağ ve peyniri ekleyin.

Biraz karıştırıp ununu katın.

Elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın.

Gerekirse un ekleyin.

30 dakika mayalanmasını bekleyin

Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar halinde dizin.

Üzerine yumurta akı sürüp biraz fesleğen serpin.

180 dereceye ısınmış fırında altı kızarana kadar pişirin.

Üzerine yumurta akı sürdüğümüz için beyaz kalacaktır.

Soğuyunca servis yapın .

Afiyet olsun.

1 yorum:

yesim`in sofrasi dedi ki...

simdi koca bir pizzayi yemis halde oturdum bsayra basina ve hala yemek tariflerine bakiyorum :-) feslegen hamur islerine de cok yakisiyor eline saglik