Kış geliyor ve 3 beyaz sahnede; karnabahar,lahana,pırasa....
(*Diğer seçenekler için sebzelerin üzerine tıklayınız*)
Bol bol tüketeceğimiz sebzeler bunlar.Dolayısıyla çeşitlilik önem arz ediyor.
Karnabahar çeşitlerine gelince aşağıdaki seçenek gerçekten nefis. Mutlaka denemelisiniz...
Tarif Lezzet dergisinden...
KARNABAHAR ÇORBASI
1 adet karnabahar
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal tozu
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 su bardağıTavuk suyu
1 su bardağı süt
Zeytinyağ
Üzeri için:
Kırmızı pul biber
Tereyağ
Deniz tuzu
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağda kavurun.
Doğranmış Sarımsağı ekleyin.
Baharatları ve tuzunu koyun.
Tavuk suyunu ve suyu ekleyin.
Karnabaharı küçük küçük doğrayıp suya katın.
Haşlanana kadar pişirin.
Blender ile pütürsüz olana kadar parçalayın.
Kaşar peyniri ve sütü ekleyin.
Bir taşım daha kaynatın.
Tereyağda kırmızı biberi kavurun.
Servis yaparken çorbanın üzerine dökün.
Afiyet olsun.
4 yorum:
merhaba...aslında karnınaharla aram pek iyi değildir ama sağlık için yapmakta fayda var...deneyip sonucu bildiririm..umarım sizinki kadar güzel olur...ellerinize sağlık...banad ziayrete beklerim...en son ne yapmışlara benide eklermisiniz???sevgiler...
Canım ne güzel bilgiler sağol bu 3 beyazıda çok severim ve sık tüketirim,sağol canım..
merhaba...
ben daha çok yeniyim bu blog işinde ama sizi çok yakından takip ediyor ve çok seviyorum.ellerinize sağlık,süpersiniz
Böyle beyaza can kurban!
Yorum Gönder