Bamyayı nasıl yersiniz ?
Hiç kızartmayı denediniz mi ?
Ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım ama tadına bakınca kesinlikle ben de denemeliyim dedim.
İşte kısmet bu güneymiş.
Bamyaları ayıklayıp yıkayın.
Kurulayarak tavada, zeytinyağda kızartın. Tavanın tabanını kapatacak kadar yağ koymalısınız fazla değil.
İlk başta kapağını yarım kapalı tutun , sıçramalar geçince açabilirsiniz…
Üzerine ise sarımsaklı ve domatesli bir sos hazırlayın… İşte bu kadar...
Afiyet olsun.
6 yorum:
mmm ben cok severim sahsen ellerine saglik canim
Bende bu kızartmayı merak ediyorum.Büyükçelerinden almıştım bu amaçla annemde ne biçim bamya almış diye söylene söylene yemeğini yapmış.Kısmet bir dahaki sefere.Ellerine sağlık..sevgiler..
çok güzel durmuşlar,görsellik yoğun bir şekilde çekiyor kendine zaten.
ellerine sağlık.
Bayılırım bamya kızartmasına çok büyük bamyalar için çok ideal oluyor kızartmak...
ellerinize sağlık :)
*nino
ziyaret için teşekkürler...
*cafe gusto
bamyaların büyüklerine artık kızmıyorum . çünkü yapacak bir şey var artık :))
*mutfak havlusu
teşekkür ediyorum.
*aysultan
büyük bamyalar konusunda katılıyorum sana...
Merhaba,
Bamyanın her türlüsünü severim.Kuru bamyayı kışın bayılarak yeriz.Yazında tazesini.Ama kızartmasını hiç duymadım vede yemedim.:)
Deneyeceğim bende.Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yorum Gönder