26 Eylül 2007 Çarşamba

BRUSCHETTA: İTALYAN DİLİMİ


Nisan 12, 2007 -

Misafirim için hazırladığım bu kanepeleri mutlaka denemelisiniz.Biz öğleden sonra çayla beraber aldık bruschetta(brusketa)ları ama siz dilerseniz yemek öncesi iştah açıcılar bölümünde de servis edebilirsiniz.Tercih sizin...

Ayrıca yanında tatlı olarak çilekli cheesecake ikram ettim. Bu gün sadece resmini veriyorum.

Tarifi yarın....

BRUSCHETTA

MALZEMELERİ:

Baton kepek ekmeği(ince uzun bir ekmek)

3 adet küçük domates

1diş sarımsak

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı deniz tuzu

YAPILIŞI:

Domatesleri zar büyüklüğünde doğrayın.

Domateslerin etli ve sulu olanı tercih edilmeli.

Sarımsağı incecik dilimleyip domateslere ekleyin.

Sonra içine zeytinyağ,fesleğen (taze de olabilir), sirke ve tuzu katın.

Karışım bir kenarda lezzetini oluşturmak üzere beklerken ekmekleri hazırlayın.

Ekmekleri fotoğrafta gördüğünüz gibi yan yan dilimleyin.

Dilimleme şekli çok önemli değil ama böyle daha şık duruyorlar tabakta.

Tost makinesinde veya ızgarada çok kurutmadan kızartın.

Kızaran ekmeklerin üzerine domatesli harcı yerleştirin.

Biraz da suyundan döküp tabağa dizin.

İtalyan dilimleriniz artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: