22 Şubat 2010 Pazartesi

ÇITIR KABUKLU EV EKMEĞİ


Ekmeği sevmeyen var mı acaba çok merak ediyorum.
Hele bir de mis gibi kokusunu içinize çekince yememek mümkün mü...
Ekmeği yemeyi düşünmek, kendi ellerinizle yapıyorsanız, hamuru yoğurduğunuz an başlar. Mayalanması ile devam eder ve fırına verdiğiniz andan pişmesine kadar sürer.
Geçen zaman ise çok ama çok uzun gelir.
Ekmeği dilimlemek için soğumasını bile beklemek zor gelir insana...

Kısacası;
Evde yapılan ekmeğin tadına doyum olmaz.
Fransız ekmeğinin tarifine benzer bir tarif aşağıda sizi bekliyor.

ÇITIR KABUKLU EV EKMEĞİ

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı toz şeker
1+ 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
320 ml su
500 gr un
10 gr kuru maya

YAPILIŞI:

Malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alın.
İster elinizle ister ekmek makinesinde yoğurun
Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine silikon taban veya yağlı kağıt üstüne alın.
Fırını 200 dereceye ısıtın
Hamura oval şeklini verin.
Keskin bir bıçakla verev kesikler atın.
Hamuru tepside 15-20 dakika daha dinlendirin.
Elinizi una bulayıp ekmeğinizin üstüne sürün.
Isınmış fırına verip 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


20 Şubat 2010 Cumartesi

BİSKÜVİ MAKİNESİ İLE HEDİYELİKLER

BEGÜM'E ;
GÖNLÜNCE BİR HAYAT YAŞAMAN DİLEKLERİMLE...
İYİ Kİ DOĞDUN.


BANA BİR MASAL ANLAT BABA
Bana bir masal anlat baba
İçinde denizler balıklar
Yağmurla kar olsun
Güneşle ay

Baba bir masal anlat bana
İçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun
Şekerle bal

Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni

Bana bir masal anlat baba
İçinde tüm sevdiklerim
İçinde İSTANBUL olsun

TARİF YAKINDA....
MÜZİĞİ DİNLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN...

müzik - yeni türkü-bana bir masal anlat baba-hq video klip | izlesene.com

4 Şubat 2010 Perşembe

NOHUT UNU ve EKMEK


Resme bakıp onu kek falan zannetmeyin ,çünkü o bir ev ekmeği.
Nohut unlu ev ekmeği.
Hamuru mayalandırdıktan sonra dörde böldüm. Uzun rulolar hazırlayıp dörtlü saç örgüsü yaptım.
Ke.k kalıbını yağlayıp içine yerleştirdim. 20 dakika kadar daha mayalandırıp pişirdim

Hamurun sıkı bir dokusu var ama diğer ekmeklerden biraz daha yumuşak ve hazır alınan beyaz ekmeğe daha yakın...

Tek sıkıntısı ilk ısırdığınızda biraz nohut kokusu geliyor ağzınıza ama lezzetine ve faydasına diyecek birşey yok . Gelelim tarifine:

NOHUT UNLU EKMEK

MALZEMELER:
100 ml sıcak süt
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
100 gr nohut unu
1/2 tatlı kaşığı tuz
150 ml sıcak su
250-300 gr beyaz un(protein %11)

YAPILIŞI:
Süt ,maya, şeker ve nohut ununu karıştırıp mayayı iyice ezin.
Tuz ve suyu ekleyip azar azar unu ilave edin
Yumuşak ama ele çok az yapışan bir hamur hazırlayın
1 saat mayalandırın.
Tekrar yoğurup kalıba koyun.
20 dakika daha kalıpta mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürüp 210 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Afiyet olsun